20.11.2009 г., 11:08 ч.

Проточеност и безнадеждност 

  Поезия » Философска
362 0 0

В свят,

изтъкан от премеждия

се лутат духовни  вихри

разгневени

сред безкрайния мрак

под небето.

Тлеят безбожно

сърцата, в които

свря се мъката -

на времето пленница

вечна, злочеста.

В тишината на времето,

сега съдбовната песен

на мрака пробива

на сломената надежда

тялото.

А вечността усмихва се

на тлеещите в гняв...

проточеност и безнадеждност,

съставляващи я.

 

© Цвет Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??