30.04.2019 г., 12:07 ч.

Прозорчета 

  Поезия » За деца
801 16 21

Сънливо се вглеждам

в омаята нежна

на топлата, дъхава нощ -

прозорчета малки

примигват прощално

под звездния, приказен кош.  

 

Прозорчета мили,

какво ли сте скрили

зад вашите ярки стъкла?

Старица заспала

по нощница бяла,

девойка с басмяна пола?  

 

Хлапаци с къдрици,

склонили главици,

на топлия, майчински скут?

Бащи уморени?..

Различни вселени

на мир, тишина и уют...  

 

И сигурно също

в отсрещната къща

прозорчето мое блести.

Изпращам усмивка -

денят си отива,

заспивам,

заспивай и ти!

© Миглена Миткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??