17.12.2018 г., 9:18 ч.

Прозрения 

  Поезия » Оди и поеми
1093 3 2

 

 

„На Рая, дето всяко бреме снемат,

желайш ли славата да видиш сам,

ръце по-чисти тебе ще подемат...” - „Ад" - Данте

 

Не е за егоистични хора добротата,

трудът ще бъде хвърлен,

вятър работа...

Намесят ли се алчност, завист, злоба

поемите ще бъдат оцеляване,

а творчеството, тягостна прокоба.

 

© Jivka Koleva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, много мило, че ви е харесало!
  • "Не е за егоистични хора добротата..."
    Поздравления и от мен!
Предложения
: ??:??