„На Рая, дето всяко бреме снемат,
желайш ли славата да видиш сам,
ръце по-чисти тебе ще подемат...” - „Ад" - Данте
Не е за егоистични хора добротата,
трудът ще бъде хвърлен,
вятър работа...
Намесят ли се алчност, завист, злоба
поемите ще бъдат оцеляване,
а творчеството, тягостна прокоба.
© Jivka Koleva All rights reserved.