9.05.2021 г., 15:57 ч.

Птица в клетка 

  Поезия » Друга
790 1 0

Заробих ли душата си свободна с тебе,

от страховете си принудена да се венчая,

сякаш си последното спасение,

а аз грозница престаряла.

 

Обърнах гръб на себе си и свободата,

и паднах от високо в пепелта,

очите си напраших и не виждах,

че повярвах в една лъжа.

 

Като птица затворена във златна клетка,

копнееща отново да лети,

пред мен изгаря бавно всяка гледка,

счупи ми крилете и боли.

 

 

 

 

© Вили Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??