27.04.2016 г., 1:00 ч.

Птиците пеят в нощта 

  Поезия
483 1 5

 

Знам душата му от какво се вълнува,

а птиците пеят в нощта. Ти не ги чуваш.

Явно съм тъмна и тиха, безумна,

и ходя в река от забравена чувственост.

Но не умирай, помни ме, забравяй, усмихвай се,

искам го слънцето в твойте зеници.

Белите чайки в море от усмивки

били са само невъзможни и приказни...

Не! Не унивай! Любовта е последна,

няма го вятърът, който да стихне,

няма го скръбен в косата да плиска,

ако ти си прегърнал мечтата си, детската.

Тичай, протегни ръцете си в мрака,

защото я срещнах... знаеш ли...

от какво се вълнуваше?

Не бях видяла море, а я грабнах

и заслушах шума й, влюбено, в шепите...

© Йоана Всички права запазени

27.04.2016

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??