25.02.2021 г., 7:23 ч.

Пустош 

  Поезия » Любовна, Пейзажна, Друга
216 0 1

Пустош, тръни по тротоара,

Скелети съхнат по земята.

Напукана от жажда е пръста,

Последният дъжд бе преди колко?

 

Две лета, а сега настъпва трето.

Пресъхнали са езерата, мъртви.

Няма песен за празните дървета,

Няма помен от зелените поля.

 

Отвени са и последните следи

От пръсти по кожата, смеха

От досег с плътта, радостта.

 

Остава само празнота.

Тишината се спуска, настъпва нощта,

А след нея безросното утро, изтъркулва се в жарта…

…на празната душа.

© Ели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Душата не е празна, тя прелива. Ако не я владееш, почва да убива
Предложения
: ??:??