30.06.2012 г., 14:10 ч.

Пясъчно 

  Поезия » Любовна
686 0 12

По пясъчните стъпки на лятото горещо

днес моят стих се връща…И търси своя корен.

Един осъмнал спомен по пътя го повежда

и вятърът от вчера в душата му говори.

 

Събрал на шепи здрача от болки и раздели,

присяда някак плахо…и мъдро се заглежда.

Забравил е тъгата на жадните недели,

щом още сляпо вярва, че в следващата среща

 

Земята ще потръпне, отрекла тишината…

И ти ще онемееш във нощите си будни.

А, може би, в стиха ми ще видиш мен…Жената,

която те рисува със всяко ново утро…

 

Не тръгвай да ме търсиш. Сама ще те открия,

когато в морски залез вълните ме повикат

и гларуси по плажа оставят мокра диря…

във пясъчното лято с една любов красива… 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??