27.08.2012 г., 10:53 ч.

Пясъчно момиче 

  Поезия » Друга
2988 6 35

 

Пясъчно момиче

 

Едно момиче някой е рисувал
по пясъка на плажа, през нощта –
навярно през деня се е страхувал
от крясъка на чайки и деца.

 

С вълните морски тихо е припявал,
рисувайки под лунна светлина,
а после – може би е съжалявал,
че толкова е близо до брега

 

и може да пострада, да загине
от някоя по-яростна вълна –
момичето на пясък да размие    
и никой да не знае за това...

 

С ръце невероятни, търпеливо,
той вграждал бавно пясъчни искри
в това момиче, дяволски красиво –
разпръснало навсякъде коси.

 

И как ли романтично е жадувал,
та цялата си обич му е дал?
Творец незнаен тука е лудувал,
но без да разбере, че е успял.

 

Дано научи колко сполучливо
предал му е любов и топлота... 
Момичето от пясъка е живо,
с душа дори е – вечната мечта!

 

 

© Росен Гъдев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??