11.06.2010 г., 0:06 ч.

Пясък и пяна 

  Поезия
511 0 1

 

Пясък и пяна са с еднаква природа –

тъй било е угодно на бога.

Телата и чувства потъват в тях,

но винаги помниш нейния смях.

 

Пясък и пяна са с еднаква съдба,

укриват всичко те без следа.

Всичко наоколо превръщат в безлично

и с тази роля се справят отлично.

 

Отдавна спомените са излишно бреме,

не са подслон, пари или храна.

Безмълвието е избрано за отрова,

защото да обикнеш е вина.

 

Всяка вълна се преражда в пяна,

а пред Слънцето се превръщаш в роб.

Но вълните са безброй много

и със спомените потъваш в гроб.

 

Време е! Размърдва се леко пръстта

и изпълзяват гостите гладни.

А не търсех нищо аз от света,

само за миг обич бях жаден...

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??