Първа пролет
Синьо, дълбоко е небето.
Пролетно слънце сияй.
Ражда живот земята.
Добруджански вятър играй.
Белият килим стопи се.
Вън бяга щастливо дете.
Тайнство шета из гората.
Кокиче наболо е - расте.
И кукувица близо припява.
Трактор пее в полето.
Сърца влюбени трепват.
Звезда си търсят в небето.
В тези дни на чудна омая
грее усмивка, надежда, добро.
Рибари мрежи преплитат.
Пролетта лизва всяко дърво.
© Пепа Йорданова Всички права запазени