Честито ви, будители народни!
Че днес на ученическия чин,
подвластен на тенденциите модни,
е седнал и намига Хелоуин.
Каква приятна, свежа симбиоза!
Учителят е с тиква приравнен.
Да бъде смачкан той е под угроза.
Логично, че на мъртвите е ден.
И щом будителите позволяват
духовността да е неканен гост,
то празни тикви ще ни управляват
и вещица на министерски пост.
© Vasil Ivanov Всички права запазени