14.05.2023 г., 21:38 ч.

Първото ми име 

  Поезия » Свободен стих, Друга
198 2 3

Научена съм да издържам на силата на погледа и юмрука,
на опитите за превземане със щурм.
Да устоявам на бурите и мощните вълнения,
да не се разкъсвам под напора на ветрове и остри думи.
Да не потъвам под натиск отгоре въпреки липсата на дъх 
и да се въздигам отново, и отново.
Тялото ми разпознава по навик всеки опит за нападение и реагира.
Мисълта ми е тренирана да не бъда жертва.
Твърдост е второто ми име.
Или поне така си мислех, докато не срещнах нежността. 
Какво сладко покушение!
Само неочакваното е в състояние да те слиса до обезоръжаване, 
да срине всяка защита и да навлезе в теб. 
За да отпусна юмрук,
да се оставя на вълнението, 
да почувствам вятъра,
да чуя истинските думи,
да приема прегръдката
и да вдишам синевата.
Тялото ми да омекне,
мисълта ми да се изгуби в блаженство
и да си припомня първото ми име.
Надежда!

 

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??