2.11.2018 г., 23:31 ч.

Пъстрей във живота ми Есен стоцветна! 

  Поезия » Любовна, Друга
403 1 4

Попива в очите ми Есен стоцветна!
Остана там нейде далеч Пролетта...
Във лудешкия бяг на реката живял
в очакване тръпна пред мен да просветне
облечена в рокля на пъстри цветя
Светлината. И с мене да иде на бал.

 

Лъчите на тъжната, бледа Луна,
снежинките нежни - скъпоценен кристал
с теб Есен Любима и с никоя друга
така ми се иска, така съм копнял
в щастливите мигове да споделя!
За миг като този -  цял живот съм живял!

 

Притаена зад Лятото Есен Стоцветна
събуждаш в сърцето ми горестна жал!
Злато на дъното леко просветва
покрито от горе му с броня от кал!

 

През зимните вихри за мене потрепва
надежда за Пролет и за нов карнавал.
Пъстрей във живота ми Есен заветна!
За красотата ти нежна аз всичко бих дал!

© Ангел Милев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??