23.10.2022 г., 8:27 ч.

Пътечка 

  Поезия
500 1 4

ПЪТЕЧКА

 

Имам малка пътечка далечна

във самотно и старо селцé.

Сам край нея присядам на вечер,

чакам нечии нежни ръце.

 

Имам къса пътечка, на север,

край кокичета свели глави.

И край нея виновен и верен

чакам някой и мен да теши.

 

Имам тясна пътечка и там

всяка вечер до нея е баба.

И макар тъй виновен и сам,

във ръцете на баба полягам.

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??