8.06.2008 г., 10:05 ч.

Пътека 

  Поезия » Друга
749 0 1

          Пътека

 

Мога да си тръгна днес от тука.

Ще го направя с вдигната глава,

която никога не сведох за преструвка,

която няма да сведа дори сега.

 

Мога да си тръгна днес от тука,

очите ми ще гледат с чест света,

сега от нищо вече не ми пука,

защото никога не казах клевета.

 

Истината казвах честно във очите,

не се страхувах от това,

но трябвало да свалям аз звездите.

Разбрах, че искали ги до една.

 

Трябва да си тръгна днес от тука,

защото не свалих нито една.

То щеше да е пълна скута,

като другите да свалям ги така!

 

Ще си тръгна днес от тука.

Задушавам се от злоба, завист и безчест.

Никога не бих станала аз пътека,

която другите да тъпчат я безчет!

 

© Яна Танева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??