8.08.2017 г., 23:43 ч.

Пътеката 

  Поезия » Друга
436 1 1

ПЪТЕКАТА

 

Разгърден до голо,
и рошав и блед,
и мъничко тъжен,
с душа на поет.
Със вид на каторжник,
осъден, поне
петнайсет години
да не види коне!
Със вид на любовник
на сляпа жена,
която разбрала е
какво е душа.
Която с ръцете си,
когато е спал
е познала лицето му,
и е останала там…
…разгърден до голо,
ядосан почти,
вървеше  поетът
от ранни зори
по тясна пътечка,
по която преди
са вървели поети
и слепи жени!

 

Емил Стоянов
08.08.2017г.

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??