29.04.2023 г., 9:55 ч.

Пътеки 

  Поезия » Свободен стих
166 0 0

Пътеки

 

Реалността - мисъл и чувство е тя.

Храсталаци много - искат пътеки .

На мисълта масажа проправя ги.

Пътеки ни трябват!

 

На вълците воят,

Полетът дебнещ соколов,

Пушачът с цигара подготвена.

Пътеки те търсят и правят.

 

Яви се у теб безспокойсто-тревога.

Причината иска масаж!

 

За пътека зов е това!

На пияния нощният рев,

На юнеца гневът агресивен.

С крака и ръце - неспокойни.

Все същото търсят!

 

Храстите-бурени кротки.

На половина само и поне,

Живи да останат искат.

Ръката човешка те чакат!

 

На боговете слава!

Развлечение-настроение-работа е.

На тях прославянето.

И на пътеките проправянето!

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??