По пътищата прашни все пътувам,
от страх да не пропадна в самота.
Здрависвам се и се сбогувам,
тъй както сменя се денят с нощта.
С хората обичам да общувам,
но срещите си не броя.
Със скитниците лагерувам,
обичам свойта свобода.
Всеки град е само начало,
всяка любов си има цена.
Грешен съм и с одеало
завивам мойта порочна душа.
В живота си нямам минало време.
Моят закон е - Живей за мига!
Хомота надянал на тежкото бреме,
сам определям свойта съдба.
© Леонид Стоянов Всички права запазени