20.02.2021 г., 7:40 ч.

Пътуване с теб 

  Поезия » Любовна
310 1 3

Със теб ми се мълчи. Да бъде дълго, 

че даже тишината да ни слуша, 

как тялото с душата ти ме пълни

и бавно, много бавно ми се случваш. 

Сълзите си прибирам под клепачите. 

(Достатъчно валя от тази мъка.) 

С блаженство, от душа да ме разплачеш! 

Плътта ти да се слее с мойта плът! 

Мълчи ми се дотолкова, че искам 

с ръце да заговоря аз по тебе. 

Гласът ми да е вдишване отблизо, 

с целувките безброй да спирам времето... 

И някъде по пътя на живота ни, 

да се обърнем, за да видим заедно, 

че пак вървим, уверено в посока - 

любов, едно пътуване безкрайно... 

 

Стихопат. 

Danny Diester

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??