... пътят към Теб...
(Три пъти мери, един път режи…)
Два пъти ме мери. Не артиса
нищичко от мене, дето ряза.
Малко съм чепата и съм клисава.
Но съдбата с тебе ме беляза.
Трети път ще мериш. Като в притча,
дето Бог по пътя си те носи.
И защото много ни обича,
не оставя знаци. Само просеки…
© Таня Георгиева Всички права запазени
Но не тръгвай без чепатия си дърводелски аршин.....да премериш с него,когото трябва...