8.10.2011 г., 16:15 ч.

Пъзел 

  Поезия » Друга
827 0 4

                                                          П Ъ З Е Л

                                                          

                                                                    на ГАБИ

 

                                         От "Скайп"-а мъничка ръчичка,

                                         казва ми "Здравей!",

                                         а русичко момче се смее

                                         и песничка ми пей.

                               

                                         Говори ми бързо, с очички премигва,

                                         показва ми новия пъзел.

                                         И жалва се "уно" парченце, че липсва,

                                         и празен е малкият ъгъл.

   

                                         Гледам го, горда и умилена,

                                         наследника - моето внуче!

                                         Мисля си вече попримирена,

                                         "Май трябва испански да уча..."

 

 

                                         Болката, скрита дълбоко в сърцето,

                                         свива във гърлото възел,

                                         а отсреща ми маха красиво "парченце"

                                         от нашия - български пъзел.

                                                                               

© Гени Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Сиси!!! Понякога си мисля, че това е "кръвният данък", който плаща нашето поколение...
  • Разплака ме,Гени!Позната българска картинка!
  • Благодаря, ти Жани!Много са българските майки с моята съдба...
  • Браво,Гени!!!
    Умили ме този стих
    и мъничко ме домъчня.
    Поздрав!
Предложения
: ??:??