6.04.2009 г., 0:16 ч.

Р 

  Поезия » Друга
630 0 6

ако мога да изпиша всички думи на тъгата

ще срещна най-неочаквания залез

по изтърбушените думи

и света някак си ще седне на задника си накрая

вместо да разхожда наглата си физиономия

по подиума

не важиш сестро

с едно шибано р в средата на утрото

ретро

префърцунено

прецъфтяло

от искане от чакане от смях

кво чакаш сестро

морето не се подквасва

и сълзите на стават за ядене

и не облича дъжда топли дрехи

в златна опаковка Холидей за 16 ст

или некви други отстъпки

вместо да четеш по витрините

влез в бакалията

използвай временните намаления

купи хляб и яйца и водка

и нахрани деня на любовта

да и се пръсне тумбака от емоции

и не искай не искай не искай

все ще се случи съдбата

в куфар с колелца

и еднопосочен билет за Рая

дръж се фелисити

пощальонът минава всяка сутрин

ще ти пусне накрая в кутията брошура

за щастие

сестро

с едно шибано р по средата

джъст трай ту стей

© Зорница Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??