19.11.2018 г., 10:31 ч.

Работещият беден 

  Поезия » Гражданска, Друга
495 0 3

Той имаше мечта. И не една...

Обичаше Родината любима.

Остана в своята страна,

с жена и с двете си деца.

 

И вярваше, че с честен труд

в живота всичко се постига.

Работеше неспирно,като луд,

във летен пек и в зимен студ...

 

Години трийсет отлетяха,

а младост и мечти умряха.

Прозря тогава истина една.

Живял бе в грешната страна...

 

 

В страната на работещите бедни!

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??