Той имаше мечта. И не една...
Обичаше Родината любима.
Остана в своята страна,
с жена и с двете си деца.
И вярваше, че с честен труд
в живота всичко се постига.
Работеше неспирно,като луд,
във летен пек и в зимен студ...
Години трийсет отлетяха,
а младост и мечти умряха.
Прозря тогава истина една.
Живял бе в грешната страна...
В страната на работещите бедни!
© Хари Спасов All rights reserved.