10.09.2004 г., 1:22 ч.

Рапсодия 

  Поезия
1244 0 3
                    

                          РАПСОДИЯ

              Проблясват вече първите звездици.
              Възсядат облаци небесни жрици
              и носени от влюбения вятър,
              косите си атлазени размятат.

              Разстилат ги над сънищата наши,
              невидимо, за да не се уплашим.
              Щом дойде утро, тихо си отиват,
              в небесните покои да почиват.

              И ти се будиш от любов погален,
              изтръпнал от съня си златоален,
              опит от чувство сладко, непознато...
              И зимата в душата става лято.   

© Руми Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??