Ще си разкъсам старата премяна
от жегата непоносима днес.
И върху тялото си ще надяна
по спешност мантията срещу стрес.
Веднага тука – даже без магия,
нещата си ще взема във ръце
и ще поставя на пазар сергия,
та с хората да съм лице в лице.
За да раздавам порции надежда
за днес, за утре пък и за натам.
Пред мене всеки в ред да се нарежда
надежда да си вземе за балсам.
© Никола Апостолов Всички права запазени