29.03.2012 г., 19:55 ч.

Разгоря се старата жарава 

  Поезия » Философска
795 0 8

Разгоря се старата жарава!

Беше поизстинала в нощта...

Но какво сега я пресъздава

и гори наново пепелта?

 

Някое ли минало вълшебство?

Спомени, облечени в мечта?

Може би пък вятърът нашепва

с много нежност някакви слова?

 

Или пък гори от самотата

с порив да я видят може би

нечии очи, които чакат

светлина в нощта да се роди?

 

От какво се разгоря така наново

малката забравена душа?

 

Някой я докосна, поразрови

всичките ù болки до една...

 

Някой ù подаде нова сила

безвъзмездно,

с обич,

ей така!

 

Ето я!

И топли,

и не спира

да създава ярка светлина!

 

 

 

© Руми Бакърджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??