18.02.2017 г., 19:41 ч.

Разкажи ми какво е небето, дете 

  Поезия » Друга
596 2 17


Разкажи ми какво е небето, дете!
Вече нямам за синьото сънища.
Сякаш някой, от дните ми слънце краде
и косите ми тегли към дъното.

 

Разпери пак ръчички с онази любов,
чрез която спасявахме кучета.
После свий ми мечта като малко кълбо
и хвърли я да плава по ручея.

 

Нека бликне смехът ти над бистра вода,
да измие очите ми – слепите,
и да върне на дните ми черни цвета́,
а на вярата – сините трепети.

 

Разкажи ми какво е небето, дете.
Ще те чуе зад облака майка ти.
От най-сините нишки, тя обич преде
и към нас я изпраща – по чайките.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??