2.08.2008 г., 16:09 ч.

Разминаване 

  Поезия » Друга
658 0 16
Повярвала наивно, че е чайка,
в стремежа си да литне, се оголи.
Забили клюнове сред чужди тайни,
сновяха лешоядите отгоре.

Трапезата им - повече от пищна.
А жертвата, учудено открила
в приятелите си тълпа от хищници,
гребеше въздуха с последни сили.

Но обръчът се стягаше коварно...
Безумна паст Вселената раззина.
... Една звезда отрони се и падна.
И с птицата посмъртно се размина.

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??