Аз няма да се боря за любов.
Отказвам. Ако ще и в самота,
да легна там на смъртния си одър,
и най-подир във вечност да заспя.
Когато да си спомням ще е мъчно.
За туй, че се разминахме ужасно.
Че нямахме един и същи път,
на сбъдната в живота ни прекрасност.
Не пихме двама заедно кафе.
И нямахме вечеря, романтична.
Не се държахме с влюбени ръце.
Не се целуваме в нощта ни еротична.
Не сляхме и телата си в едно.
Не се погледнахме в очите право.
Сърцето ми без твойто е самО.
Душата ми при дявол отлетяла.
Разминахме се толкова нечестно.
Проклеха ме да бъда вечно сляп.
Да бъда вечно в пълна неизвестност.
И все, добре дошъл на оня свят...
Danny Diester
(Стихопат.)
© Данаил Антонов Всички права запазени