Dec 25, 2019, 12:16 AM

Разминаване 

  Poetry » Love, Phylosophy
526 4 2

 

Аз няма да се боря за любов.

Отказвам. Ако ще и в самота,

да легна там на смъртния си одър,

и най-подир във вечност да заспя.

Когато да си спомням ще е мъчно.

За туй, че се разминахме ужасно.

Че нямахме един и същи път,

на сбъдната в живота ни прекрасност. 

Не пихме двама заедно кафе. 

И нямахме вечеря, романтична. 

Не се държахме с влюбени ръце. 

Не се целуваме в нощта ни еротична. 

Не сляхме и телата си в едно. 

Не се погледнахме в очите право. 

Сърцето ми без твойто е самО. 

Душата ми при дявол отлетяла. 

Разминахме се толкова нечестно. 

Проклеха ме да бъда вечно сляп. 

Да бъда вечно в пълна неизвестност. 

И все, добре дошъл на оня свят... 

 

Danny Diester 

(Стихопат.) 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Пробождащо и с тъга написани думи! Искрено и завладяващо умение за пресъздаване на чувства, ситуация ! Похвално !
  • Ехо, засмей се и аз съм сама, излез навън - животът е прекрасен и е един. Пълно е със самотни хора, там някъде в тълпата има надежда и много любов...
Random works
: ??:??