20.02.2013 г., 19:19 ч.

Размирно време 

  Поезия » Гражданска
468 1 3

Били сме под ботуши всякакви -

и византийски, турски, и румънски,

но сме успявали все някак си

да съхраним рода си и духа си.

 

Какво се случва днес във Татковината?

Не ни е нужно чужди да ни требят.

И без това сме вече половината 

от тези, дето бяхме преди време.

 

И без това чудесно си се справяме

сами да заличиме свойта нация.

Но крачим гордо, лозунги развяваме,

че борим се за мир и демокрация.

© Керанка Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??