31.08.2022 г., 20:17 ч.  

Размисли 

  Поезия » Гражданска, Друга
225 0 0

Размисли

 

Имам толкова много съмнения,

че понякога свят ми се вие

и трудно стигам до заключения,

още какво ли се крие?

 

Има ли, няма ли извънземни

и ако да, Гагарин къде е?

Може ли някъде в Космоса

толкова дълго човек да живее?

 

Или просто е умрял на Земята

още когато от нея излита,

а Нийл бил ли е някога на Луната

или безуспешно се е опитал?

 

Технологиите са много развити,

че и на очите си нямам доверие.

Толкова много неща са прикрити

да бъде истина или суеверие?

 

Кой уби принцеса Даяна

или просто бе катастрофа?

Дявол ли се крие във Ватикана

или още е място на Бога?

 

За страшните болести има лечение,

но то не е за обикновените смъртни.

Предназначено е за сатрапи с цел облекчение

и пак ли в света ще се бъкат?

 

А може би новите кръвожадни наследници

съвсем ще са от власт откачили

или пък има частица надежда,

че ще бъдат достойни и мили.

 

Светът е толкоз объркан,

а освен мен са осем милиарда и нещо.

Обичам да мисля за хора,

в които има човешко!

© Айлин Мустафа Еврен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??