23.07.2023 г., 17:59 ч.

Разнообразие 

  Поезия » Свободен стих
177 0 0

Разнообразие

 

Разнообразието е множество предмети.

Позиции различни, свойства, идеи те съдържат - енергии различни.

Смърч, кедър, дъб, бреза, бряст, ясен - това са дървета от различни видове дървесни.

Сутрин, обед, вечер, дни различни, месеци, години - моменти, интервали времеви.

За да стане живота разнообразен да се отхвърли трябва идеята за рай един!

 

Ил точно по-, привързаност, пристрастие към нещо едно само.

Множествени - да бъдат трябва мисъл и стремежи.

Действията да се обуславят трябва от точки две и три нагоре.

Разума, погледа външен, съображения, чувства.

Преди всичко нужно е природно възпитание.

 

Краката на човека трябва да чувстват свобода - да ходят.

И да ходят боси често трябва, те са път, канал по който енергиите на ентропията изтичат.

И по който токовете земни вливат се.

Ръцете да докосват се до множество предмети - това е техната храна.

След сън си станал - с кисел безразличен дух.

 

Хвани си силните предмети ако имаш.

От дървета различни парчета, тояжки различни. Предмети други.

Прозорците отвори, ходи напред-назад.

Нужният дух бодър ще ти дойде.

Храненето - приемането на храна не еднообразно да бъде.

През ден храни се еднократно в ден.

 

Светлината помощник е за радостта.

А радостта от пътя се поражда.

Виж какво да правиш може.

Тъмнината на бодрата нощ - за разходка е добра.

Не светвай нощем светлини, учи се да намираш всичко нужно в тъмнина. 

 

Възможно е това чрез упражнение.

Бързането да се избягва.

Без необходимост силна - не бързай.

Във теб се намират "растения" много за поливане.

Упражнения има много за извършване. Ура.

 

В множеството пътища възможни да се живее е добре.

Необусловено, свободно, без строг и дълъг ред и план.

По план "полковникът" живее.

Полковникът - приятел негов строг е часовникът.

Полковник, часовник - ограничени са "същества" ил същности.

 

"Полковникът" на ума си вярва.

Но умът е едностранно виждане.

Пътят се безпогрешно определя, когато и очите гледат.

Краката и ръцете - чувстват.

 

Умът вижда едностранно. 

Човек не бива само на ума си да се подчинява.

 

Гледай, гледай и виж какво ще видиш.

Ходѝ, за път-пътека не жадувай.

Ръцете от докосване, от дела и дело не лишавай.

Разнообразие тогава ти ще видиш.

Непредвидими пътища и нови.

Пътеки нови ще налучкаш!

 

Слава на Велес - към всички пътища във световете три причастен бог.

На Лесничея слава - нови-стари пътища откриващ и въвеждащ.

 

Ура

 

Л.

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??