Разнообразие
Разнообразието е множество предмети.
Позиции различни, свойства, идеи те съдържат - енергии различни.
Смърч, кедър, дъб, бреза, бряст, ясен - това са дървета от различни видове дървесни.
Сутрин, обед, вечер, дни различни, месеци, години - моменти, интервали времеви.
За да стане живота разнообразен да се отхвърли трябва идеята за рай един!
Ил точно по-, привързаност, пристрастие към нещо едно само.
Множествени - да бъдат трябва мисъл и стремежи.
Действията да се обуславят трябва от точки две и три нагоре.
Разума, погледа външен, съображения, чувства.
Преди всичко нужно е природно възпитание.
Краката на човека трябва да чувстват свобода - да ходят.
И да ходят боси често трябва, те са път, канал по който енергиите на ентропията изтичат.
И по който токовете земни вливат се.
Ръцете да докосват се до множество предмети - това е техната храна.
След сън си станал - с кисел безразличен дух.
Хвани си силните предмети ако имаш.
От дървета различни парчета, тояжки различни. Предмети други.
Прозорците отвори, ходи напред-назад.
Нужният дух бодър ще ти дойде.
Храненето - приемането на храна не еднообразно да бъде.
През ден храни се еднократно в ден.
Светлината помощник е за радостта.
А радостта от пътя се поражда.
Виж какво да правиш може.
Тъмнината на бодрата нощ - за разходка е добра.
Не светвай нощем светлини, учи се да намираш всичко нужно в тъмнина.
Възможно е това чрез упражнение.
Бързането да се избягва.
Без необходимост силна - не бързай.
Във теб се намират "растения" много за поливане.
Упражнения има много за извършване. Ура.
В множеството пътища възможни да се живее е добре.
Необусловено, свободно, без строг и дълъг ред и план.
По план "полковникът" живее.
Полковникът - приятел негов строг е часовникът.
Полковник, часовник - ограничени са "същества" ил същности.
"Полковникът" на ума си вярва.
Но умът е едностранно виждане.
Пътят се безпогрешно определя, когато и очите гледат.
Краката и ръцете - чувстват.
Умът вижда едностранно.
Човек не бива само на ума си да се подчинява.
Гледай, гледай и виж какво ще видиш.
Ходѝ, за път-пътека не жадувай.
Ръцете от докосване, от дела и дело не лишавай.
Разнообразие тогава ти ще видиш.
Непредвидими пътища и нови.
Пътеки нови ще налучкаш!
Слава на Велес - към всички пътища във световете три причастен бог.
На Лесничея слава - нови-стари пътища откриващ и въвеждащ.
Ура
Л.
© Леснич Велесов All rights reserved.