24.03.2022 г., 15:27 ч.

Разсъмване 

  Поезия
544 5 10

Преплитат клони бухнали липите
в тунел зелен по уличката малка.
Пендари слънчеви във тях са скрити –
надолу спускат се като в пързалка.


Очи отваря сънено кварталът
в звънтенето на дръпнати пердета.
Червена светлина небето пали
и плисва я по гладките павета.


Завивка лека утрото отмята,
пристъпва тихо със нозете боси,
а после се разстила по земята,
посрещано от песента на кòса.


И пак е ден. Животът тържествува.
Изпълва сетивата. Като шепот.
Трепти като подръпване на струна
и крие най-голямото вълшебство.

© Анахид Чальовска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??