27.09.2005 г., 6:27 ч.

Развод по френски 

  Поезия
966 0 2
Пред мен си сега-
с византийска усмивка и поглед смутен.
С каква ли фатална извивка
съдбата ни свърза-тебе и мен?

И аз-уж по-голяма,
а хлътнах във клада-сърдечен пожар,
наивно прегръщайки тази измама,
че ти си за мене есенен дар.

Илюзия празна.И безнадеждна.
Като ракова клетка или нощен кошмар.
Или аз съм премного грешна,
или просто-пореден шамар.

Какво да се прави?Такъв е животът.
Заложих отново на грешно число.
След време и ти във безкрайното тото
ще търсиш подобно на мен същество.

Но аз ще съм вече с друг.Или с други.
А ла гер ком а ла гер.*
Не ще се нуждая от твойте услуги.
Все пак ще ми липсваш,мон шер.



*На война като на война

© Здравка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??