11.04.2022 г., 21:55 ч.  

Реквием за лятото 

  Поезия » Любовна
272 6 8

РЕКВИЕМ ЗА ЛЯТОТО

 

Накрая всичко ще приключи

тъй както никой не е чакал.

Дъждът не може да се случи,

щом облака не си разплакал.

 

И ти ме лъжеше на дребно,

а смисълът остана сбъркан.

Повярвах, че съм непотребна

щом огън с теб така не стъкнах.

 

Каквито хлябове омесих

наричам ги за някой скитник.

В душата ми е късна есен

и тъпче с тромави копита.

 

Не съм желала самотата

да бъде неотлъчна орис.

Догаря в шепите ми лято,

което се стопи от обич.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??