3.12.2019 г., 14:36 ч.

Родени за Добро 

  Поезия » Друга
296 1 0

Отиде си и Стефан Данаилов.
България е птица без крила –
заровила глава под карамфили.
Сърцата ни, мишени на стрелба,

 

лишени са от право да живеят,
смалени от умората – мълчат,
а хората и плачат, и се смеят,
и пеят, и в несгодите вървят.

 

Разрови ли земята на покоя?
Стъклата изпочупи ли без срам?
Душа една пътувала към зноя.
Какво обаче търсила е там?

 

Отива си последната надежда,
облечена в оскъдно облекло.
Красива е. Дори на сън изглежда
че хора сме, родени за добро.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??