4.11.2011 г., 9:52 ч.

Родина 

  Поезия » Гражданска
965 0 21

РОДИНА

 

Какво си ти? –

Сълза, въздишка, бяло чувство?

Думи, хвърлени напусто?

Цървул развързан на светец?

Чело-мишена? Хляб? Свинец?!

Трийсет гроша – шепа сняг?

Гроб без име? Вир без бряг?

И въртоп дълбок без брод?

А във него – цял народ.

... Дом, небе и мляко, пръст...

Тук изправям своя ръст.

Люлка, песен, обич, пристан...

Тук душата си разлиствам –

лист по лист и ден след ден.

Аз съм в теб и ти си в мен.

Кръв, плацента, пулс и дъх,

дъно, устрем, вяра, връх...

Път разпънат си на кръст

или просто кръстопът.

Пръст съм аз от твойта пръст –

мое вчера, днес, отвъд...

 

 

© Алина Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??