5.10.2018 г., 1:03 ч.

Родина 

  Поезия » Гражданска
407 0 0

Там където е сърцето,
Там намира се домът,
и дори на битието,
другаде да е зовът.

 

Там дори усмивка малка,
се превръща в светлина,
пламъкът и на запалка,
те изпълва с топлина.

 

Там просторът по-синее,
въздухът е по-сребрист,
вятърът в листата пее,
със гласеца мамин чист.

 

Там водата по е сладка,
и тревата по е мека,
по пътеката на татка,
и работата е по-лека.

 

Там не сещаш глад и жажда,
щом обиколят другари,
и природата угажда,
на чадата свои стари.

© Рот Кив Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??