Планини и езера
тебе са покрили.
Приказни чудеса
в теб са скрили.
Приказна природа
имаш ти, Родино.
За отдих и отмора
пием ний от твойто вино.
Толкова си хубава,
и с хиляди цветове обагрена.
В теб съм влюбена
и от красотата ти открадната.
Благодарни сме, че има те,
ти чудо на природата.
Касметлии ние сме,
че под крилото ти векуваме.
© Пламена Добрева Всички права запазени