13.09.2008 г., 15:22 ч.

Родопа планина 

  Поезия
884 0 6
Като жената си,
                       Родопа планина - 
загадъчна и тайнствена.
Зоват ме върховете ти Персенк и Перелик
разстлали пред мен цветните поляни,
като халища.
Очите ми не могат да се наситят
на зеленото им сияние.
Душата ми не може да се наслади
на чановете ти с вълшебен звън.
И на ромона на ручеите ти бисерни,
които ми разказват легенди и предания
за смелите войводи.
В обятията ти се изпълвам с музика.
Опива ме аромата ти на смола,
на горски плодове и гъби.
И отмаляла целувам хладните ти ручеи.
И пред бориките ти коленича.

Помогни ми да мина
по пътеките ти
стръмни.

© Латинка-Златна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??