29.04.2009 г., 20:20 ч.

Рожден ден (горещо) 

  Поезия
1083 0 4

Сред поредните свещи, които догарят,

оранжево-бели, досущ като тен,

ръцете ти светли подарък разтваряха,

дар за рождения ден.

А сгушен в теб и от радост погълнат,

в ухото ти шепнех поредната проповед,

и бе ти китара, а аз галех струните,

целувка... а после "честито" кат заповед.

И звездите настлаха небесните рифове,

положих те нежно красива във ваната

и търсех с езика си нежно извивката,

потъваща в мен и горещата пяна...

© Димитър Димчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??