22.12.2009 г., 11:53 ч.

Роялът 

  Поезия » Друга
871 0 3

Роялът


Клавишите се втренчиха в ума ми,

забиха в такт със  вените ми скрити

и бели, черни лутаха се, сякаш

отново търсеха си нотите сърдити.


Настръхналите струни на рояла

безмълвни чакат чукчето да слезе.

Измислят си истории и случки,

надявайки се музата ми да залезе.


Дописвам следващото просто ла

в нотния тефтер, болезнено издраскан,

и ги докосвам тях - минорни, тъжни -

клавишите, от порива изтласкан...

© Гергана Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??