Dec 22, 2009, 11:53 AM

Роялът 

  Poetry » Other
870 0 3

Роялът


Клавишите се втренчиха в ума ми,

забиха в такт със  вените ми скрити

и бели, черни лутаха се, сякаш

отново търсеха си нотите сърдити.


Настръхналите струни на рояла

безмълвни чакат чукчето да слезе.

Измислят си истории и случки,

надявайки се музата ми да залезе.


Дописвам следващото просто ла

в нотния тефтер, болезнено издраскан,

и ги докосвам тях - минорни, тъжни -

клавишите, от порива изтласкан...

© Гергана Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??