3.05.2012 г., 0:33 ч.

Роза 

  Поезия
696 0 2

Спи и „тихичко” сънува,

представя си, че е сълза,

стекла се от розата червена,

но не... това се случваше сега!

 

Захвърлена в калта небрежно,

не беше вече розата червена,

няма го дъжда... да я погали нежно 

и да се чувства като нова, преродена.

 

Увяхваше изцапана сред хората,

невидима стоеше си за тях,

и надеждата, а после вярата,

заминаха с листенце по листенце падащ цвят.

© Полина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??