27.03.2019 г., 16:33 ч.

Розово, синьо, зелено 

  Поезия » Пейзажна
456 8 21

В целофана на улични локви

прошумяват на вятъра стъпките.

На екран от небесен цокъл

розовее негата на пъпките.

 

От ведрото на мартенско синьо

пият жажда за полет птиците.

Моделират от чувствена глина

мълчаливи въпроси зениците.

 

А тревите развяват перчема

на зелената пролетна лудост.

Сякаш въздухът пише поема,

сам пиян от цъфтяща възбуда.

 

 

 

 

 

© Мария Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??