Днес, светът играе на рулетка -
Зеленски, Байдън... май всичките накуп!?
Хм, България е в ролята на мажоретка...
с 40 лева...няма даже да си купи пул.
НАТО хвърля заровете хладнокръвно,
крупието САЩ... прибира лакомо съдби.
Украйна е поредна жертва... безразсъдно...
повярвала на филмите им от лъжи.
А Москва... отдавна на сълзи не вярва,
не вярва в американските мечти,
омерзена... тя днес само защитава...
свойте граници... от "приятелски стрели".
Ех, Европа... тази стара госпожа -
треперещата си ръка с готовност даде...
угоднически... да помисли малко не можа -
изкукалия старец апатично я окраде.
Рулетката... върти ли се... върти -
облог пореден... кървав разиграва...
В Русия... ако "мечката започне да гори"...
Европа ще е следващата клада!
17.04.2022г.
© Теодора Атанасова Всички права запазени